1/ Bij het maken van een online-afspraak graag STEEDS het TYPE-AFSPRAAK weergeven. U heeft de keuze tussen 1/ Infectie-afspraak, 2/ Gewone afspraak, geen infectie, 3/ Biopunctuur, 4/ Gesprek (2 afspraken).

Er is weliswaar geen strikt gescheiden rode en groene zone meer -bij de meerderheid van de collega’s wordt dit niet meer toegepast- maar bij SYMPTOMEN van welke infectie dan ook, moet u dit duidelijk aangeven. U kan telefonisch maar ook online een afspraak inboeken en  geeft dan duidelijk via het type-afspraak aan dat het een INFECTIE-afspraak is. (Bij mij kleurt dat dan rood in mijn agenda). U WACHT BUITEN aan de praktijk. Graag met uw mondmasker al op en je kind al uit de autostoel.

MAG IK U VRAGEN HIER TOCH NOG DE NODIGE AANDACHT AAN TE SCHENKEN AUB

2/ Indien u niet ziek bent, kan u een gewone afspraak inboeken (type-afspraak: “2/ Gewone afspraak, geen infectie”) : u hoeft niet meer aan te bellen; gelieve in de wachtzaal te wachten. Dit is bedoeld om zeker geen zieken in de wachtzaal te krijgen.

3/ Wenst u bloed te laten nemen? Hiervoor boekt u (of het secretariaat) een ‘Alleen voor bloedname’ -slotje. U komt nuchter, betaalt niets, maar krijgt meteen een vervolgafspraak enkele dagen later wat uw echte consultatie dan is: onderzoek, bloeddruk, gewicht, bespreking labo en voorschriften maken, enzovoort.

4/ U kan vanaf nu ook rechtstreeks Telefonische raadplegingen inboeken; Dit VERVANGT een gewone RAADPLEGING ABSOLUUT NIET. Ik ben een arts die het onderzoeken van een patiënt zeer belangrijk vindt en voel mij niet comfortabel als ik dat niet (kan) doen. Deze telefonische raadplegingen dienen dan ook voor korte, kleine vraagjes. Niet voor voorschriften, ‘een pilleke voor mijn keelpijn’, enzovoort.

Ik bel u rond het uur dat u uw telefonische raadpleging inboekte op INDIEN U DUIDELIJK UW NUMMER ER BIJ VERMELDT. Indien ik tweemaal geen gehoor krijg, dient u een nieuwe afspraak in te boeken. Goede afspraken, goede vrienden.

Dankuwel om dit blijven toe te passen!

Dr. Swannet